Strategische plannen ABP methode Beleidsanalyse Systems Engineering Interim Management Wie zijn wij? Visie en werkwijze

 

Systems Engineering

De essentie van Systems Engineering (SE) is het realiseren van producten en systemen die voldoen aan de behoeften van de klant. Vaak wordt hierbij gefocust op de technische aspecten maar binnen een bestuurlijke of bedrijfskundige omgeving is dit eenvoudig uit te breiden met andere aspecten.
Aan de eisen van de klant kunnen tal van regels en voorwaarden ten grondslag liggen, maar complex worden situaties pas als er meerdere klanten (met verschillende eisen en voorwaarden) bij betrokken zijn en als er tevens meerdere oplossingen mogelijk zijn. De verschillende partijen zullen immers ieder een eigen voorkeur hebben voor een andere oplossing. Door middel van procesondersteuning en beleidsanalytische instrumenten worden voor- en nadelen gewogen en kan er in het proces ruimte worden gevonden om tot een eensluidend oordeel te komen.
Door middel van Systems Engineering worden de technische, bestuurlijke, bedrijfsmatige en administratieve eisen van leveranciers, gebruikers en klanten gebundeld zodat dit resulteert in een voor alle partijen aanvaardbare oplossing.